Ingrediënten

  • 1 passievrucht
  • 1 theelepel scherpe dyonmosterd
  • 1 theelepel gedroogde tuinkruiden
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 4 eetlepels (hazelnoot)olie
  • 25 g gepelde hazelnoten
  • 1 zakje gemengde salade (± 150 g)
  • 1 avocado

Bereiding

  • Wrijf het vruchtvlees van de passievrucht door een zeef.
  • Klop de mosterd, de gedroogde tuinkruiden, zout, peper en 3 eetlepels (hazelnoot)olie door het sap.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een koekenpan in 1 eetlepel (hazelnoot)olie.
  • Verdeel de sla over 2 grote borden.
  • Schil de avocado en snij het vruchtvlees in de lengte in dunne schijven.
  • Rangschik deze op de sla.
  • Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en schenk het sausje erover.