Ossobuco alla Milanese. Typisch Italiaans. Eenvoudig maar verrukkelijk!

Heerlijk gehaktbrood op basis van kalfsgehakt. Lekker met friet en ketchup!

2

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijn gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 150 gram geraspte kaas
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • zout en peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Mix het kalfsgehakt met de ui, knoflook, peterselie, eieren, paneermeel, gehaktkruiden, sojasaus en de kaas. Maak op smaak met peper en zout.
  2. Kneed het goed door elkaar. Eventueel wat extra paneermeel toevoegen zodat er een stevige massa ontstaat. Vorm een brood van het gehakt. Omwikkel het met de plakjes ontbijtspek. Leg het in een ovenschaal. Gaar het gehaktbrood in 45-60 minuten.

Lekker met friet en ketchup! Eet u smakelijk!

2