Heerlijke asperges van de grill!

Directe gemiddelde Warmte 175 – 230 °C Grilltijd: 6-8 minuten

Ingrediënten voor de marinade

  • 4-6 plakken bacon
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el sherry-azijn
  • 1 el sherry-azijn
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
  • 500 gr asperges
  • 1/2 kleine rode ui, dungesneden

Bereidingswijze

  1. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C).
  2. Bak de bacon in een pan op directe gemiddelde warmte gedurende 8-10 minuten totdat de bacon knapperig is. Keer de bacon regelmatig. Leg de bacon op een vel keukenpapier en houd het vet in de pan.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg tijm en knoflook toe, laat gedurende 10 seconden bakken. Voeg daarna de sherry-azijn, zout en peper toe en haal de pan van het vuur.
  4. Verwijder de harde onderkant van de asperges en schil ze. Leg de asperges in de groentekorf en giet een beetje van de gemaakte vinaigrette over de asperges en marineer ze gelijkmatig. Snijd de bacon in stukjes.
  5. Borstel het grillrooster schoon en leg de groentekorf boven directe gemiddelde warmte. Gril de asperges op directe gemiddelde warmte gedurende 6 tot 8 minuten met de deksel gesloten. Haal de asperges van de Weber barbecue wanneer ze lichtjes bruinen. Sprenkel de gesneden bacon en de ui erover. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Tip: dit gerecht is uitstekend te bereiden op de Weber Master-Touch houtskoolbarbecue.

Eet u smakelijk!