Een heerlijk fris gerecht

Directe hoge warmte 230 – 290 °C Marineertijd: 30 minuten Grilltijd: 6-8 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo sirloin steaks, ongeveer 3 cm dik, gesneden in blokjes van 3 cm

Ingrediënten voor de marinade

  • Olijfolie 5 tl venkelzaad
  • 5 tl versgemalen zwarte peper
  • 5 tl gedroogde koriander
  • 1 tl komijn
  • 2 tl grof zeezout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 20 kleine tomaten

Voor de dressing

  • 3 el karnemelk
  • 200 ml yoghurt of crème fraîche
  • 2 el fijngesneden rode ui
  • 2 el fijngesneden verse dille
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse citroensap
  • 1 geperste kleine teen knoflook

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Doe de blokjes vlees erbij en meng het goed. Leg aan de kant gedurende 30 minuten.
  2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte(230-290 °C).
  3. Spies de blokjes vlees en de tomaat om en om op de spiesen. Plaats het braadspit en de rotisserie spiesenset op de Weber barbecue volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
  5. Gril de spiesen op directe hoge warmte, met de deksel gesloten totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft: 6-8 minuten voor medium.
  6. Leg de slabladeren op een bord, schuif het vlees van de spies op het bord

Tip: dit gerecht is uitstekend te bereiden op de Weber Master-Touch houtskoolbarbecue.

Eet u smakelijk!