Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 15 gram maïzena
  • 50 gram boter of margarine
  • 25 gram kristalsuiker
  • 125 gram blauwe bessen
  • ± 1 dl slagroom

 

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175 C.
  • Zeef de bloem en de maïzena boven een kom.
  • Snij de boter of margarine klein in de bloem en maak deze met de vingers helemaal fijn.
  • Voeg de suiker toe en kneed het mengsel vervolgens tot een stevig deeg.
  • Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Steek hieruit 2 rondjes met een doorsnede van 10 cm.
  • Prik de deegrondjes in met een vork.
  • Bak de shortbreads in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de koeken afkoelen.
  • Sla in een kom de slagroom stijf.
  • Was de bessen en laat de vruchtjes goed uitlekken.
  • Schep de slagroom op de shortbreadrondjes en verdeel de bessen erover.
  • Serveer direct.