Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Tevens één van de meest mishandelde sauzen in de keuken. Daarom hier een heerlijk recept!

Ingrediënten

  • 600 gr. gaar gehakt
  • 1 st. prei
  • 1 st. ui
  • 100 gr. champignon
  • 100 gr. tomatenpuree
  • 50 gr. boter
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr. bloem
  • 1 l. kippenbouillon
  • tijm

Bereidingswijze

  1. Ui, prei en champignon fijn snijden.
  2. Boter warm maken en de groenten hierin aanfruiten.
  3. Tomatenpuree toevoegen en meefruiten.
  4. De bloem toevoegen en gaar maken.
  5. De bouillon toevoegen en aan de kook laten komen
  6. Op smaak maken met zout, peper en tijm.
  7. Het gehakt toevoegen en door warmen.
  8. Te gebruiken voor pastagerechten.

Een handomdraai deze heerlijke Italiaanse klassieker op tafel!
salde