Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel kruidenazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ witte paprika
  • ½ paarse paprika

Bereiding

Roer in een saladeschaal een sausje van de azijn, mosterd, honing, tijm, zout, peper en olie. Knip de peterselie erboven fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Snij de paprika’s in dunne reepjes. Schep ze met het gesnipperde sjalotje door de saus. Laat de salade ongeveer 1 uur intrekken.Smaakt goed bij een zomerse barbecue.

Variatie-tips

Heb je geen witte en paarse paprika? Neem dan 1hele rode en 1 hele gele paprika.