Bospaddenstoelenschotel onder een laagje rösti. Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken, geschikt voor 4 pesonen en klaar in 30 tot 45 minuten.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kastanje champignons
  • 200 gram oesterzwammen
  • 200 gram shii-take
  • 50 gram parmesaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • italiaanse kruiden (verse tijm, basilicum etc.)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de aardappelen schoon en kook deze ongeveer 10 minuten in water.
  3. Laat de aardappelen iets afkoelen en verwijder de schil. Rasp de aardappelen grof (in de keukenmachine). Schep er voorzichtig een scheutje olijfolie door.
  4. Snij de knoflook fijn en snipper de rode ui. Maak de paddenstoelen schoon en snij of scheur deze in stukken.
  5. Verwarm olijfolie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus en een eetlepel italiaanse kruiden toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Roer de paddenstoelen goed door.
  6. Doe de paddestoelenmix in een ingevette ovenschaal. Dek de paddestoelenmix af met de geraspte aardappel. Rasp de parmesaanse kaas over de aardappel.
  7. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Het gebruiken van andere champignons is natuurlijk ook mogelijk en net zo lekker!
rosti