Ingrediënten

  • 375 g zo puur mogelijke chocolade, in stukjes
  • 375 g roomboter in blokjes
  • 500 g suiker
  • 6 eieren
  • merg van drie vanillestokjes
  • 225 g bloem
  • 1 tl zout
  • 250 g fudge of karamel (zakje supermarkt)
  • 125 ml slagroom
  • 300 g pecannoten
  • 125 g pure chocolade, grof gehakt
  • extra: bakblik 20×30 cm

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op electrisch 180C, hetelucht 150C, gas stand 2. Vet het bakblik in. Smelt de chocolade en boter au-bain-marie (zie kookwoordenboek op deze site). Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Klop de eieren en de vanille schuimig in een schaal. Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe. Laat het chocolade mengsel wat afkoelen en klop er dan met een garde de suiker en de eieren door en spatel er vervolgens de bloem door. Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 tot 30 minuten, tot het stevig aanvoelt. Smelt intussen de karamel en de slagroom in de magnetron of in een pan met dikke bodem. Roer glad. Voeg de helft van de pecannoten toe en smeer uit over de eerste brownielaag. Bestrooi met de pure chocolade, schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten. Zet nog 25 minuten in de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.

Variatie-tips

De vanillestokjes kunnen vervangen worden door 3 zakjes vanille suiker, dan iets minder suiker (400 gr.) gebruiken.