Ingrediënten

  • 2 kilogram gele tomaten
  • 450 gram gele paprika
  • 700 gram suiker
  • 450 gram uien
  • 900 milliliter azijn van witte wijn
  • 10 gram hele mosterdzaadjes
  • 10 gram gemalen cayennepeper
  • 10 gram gemalen kurkuma
  • 10 gram gemalen komijnzaadjes
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • zout

Bereiding

  • Kook de tomaten 4 minuten.
  • Daarna koelt u de tomaten af en koud water, u kunt dan gemakkelijk het velletje verwijderen.
  • Hak de tomaten de paprika en uien in stukjes en en doe ze in een schaal.
  • Gooi er voldoende zout overheen, en laat het een nachtje intrekken. Spoel de volgende dag het zout weg en laat het mengsel uitlekken.
  • Roer de suiker, specerijen en azijn in een ruime schaal totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg hiernaar het tomaten groente mensel dat voldoende is uitgelekt toe.
  • Het geheel moet nu 3 uur zachtjes sudderen, wel af en toe goed doorroeren.
  • Wanneer de chutney een jamachtige structuur heeft , eventueel meer azijn toevoegen en laten sudderen laat u het afkoelen.
  • Stop de chutney in potten die u luchtdicht kunt afsluiten.
  • Chutney moet enkele weken rijpen.