Wie kent hem niet? Een eenvoudig te bereiden klassieker!

Directe gemiddelde Warmte 175 – 230 °C Grilltijd: 6-8 minuten

Ingrediënten voor de marinade

  • 2 grote bloemige aardappelen (ongeveer 400 gr per stuk)
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl grof zeezout

Ingrediënten voor de vis

  • 1 heilbotfilet (ongeveer 750 gr en ongeveer 3 cm dik), gesneden in stukken van ongeveer 10 cm
  • 60 gr bloem
  • 2 grote eieren (L), geklutst
  • 120 gr Panko-bloem (Japanse broodkruimels)
  • 3/4 tl grof zeezout
  • 3/4 tl versgemalen zwarte peper olie om te grillen

Ingrediënten voor de remoulade

  • 200 gr mayonaise
  • 2 el mierikswortel (uit een pot)
  • 1,5 el azijn (bij voorkeur mout of bierazijn)
  • 1 el fijn gehakte augurken

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de remoulade goed door elkaar in een kleine kom, dek deze af en zet hem koud weg.
  2. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C). Verwarm gelijk de gietijzeren, geëmailleerde bakplaat voor.
  3. Snijd de aardappelen in ongeveer 10 x 2,5 x 1 cm dikke repen. Meng ze in een schaal goed met olijfolie en zout.
  4. Doe de bloem, de eieren en de Panko-bloem in aparte schalen. Breng de visfilet op smaak met 1/4 tl zout en 1/4 tl peper. Haal elk stuk vis eerst door de bloem, daarna door de eieren (overtollig ei af laten druipen) en vervolgens door de Panko-bloem. Druk de Panko-bloem goed aan en leg de vis op een bord.
  5. Borstel het grillrooster schoon. Leg de bakplaat boven de indirecte zone. Leg de aardappelrepen op het rooster en gril ze op de directe, gemiddelde warmte gedurende ongeveer 5-7 minuten. Verwarm ondertussen een beetje olie op de bakplaat en gril de vis aan alle kanten tot de Panko-bloem mooi bruin is en de vis gaar. Proef of de aardappelrepen gaar zijn.
  6. Serveer de aardappelen en de vis warm met de remoulade.

Eet u smakelijk!

Tip: dit gerecht is uitstekend te bereiden op de Weber Master-Touch houtskoolbarbecue.