Gebakken kalfsoester, rucula, spinazie en geschaafde parmesan. Heerlijk!

Heerlijk gehaktbrood op basis van kalfsgehakt. Lekker met friet en ketchup!

5

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 2 eetl olijfolie
  • Zout peper
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • Zeezout
  • Rucola sla
  • 4 eetl. gesneden gedroogde tomaatjes
  • 4 eetl geschaafde parmesan

Bereidingswijze

  1. Smeer de oesters in met de olijfolie. Laat op temperatuur komen buiten de koeling, ca 15 min. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan ca 3 min aan iedere kant. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plasticfolie. Bestrooi net voor het serveren met zout en peper.
  2. Verdeel de spinazie in 3 porties. Verwarm een wok pan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie ca 20 sec. Doe daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt. Bestrooi met zeezout. Verdeel de spinazie over 4 warme borden.

  3. Snij de kalfsoesters in dunne plakjes en leg op de spinazie. Leg hierop een paar blaadjes rucola. Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde parmesan.

Eet u smakelijk!

5