Wie kent hem niet? Een eenvoudig te bereiden klassieker!

Grillmethode: Directe hoge warmte 230 – 290 °C Marineertijd: 2 tot 4 Uren Voorbereidingstijd: 20 Minuten Grilltijd: 6 – 8 Minuten

Ingrediënten

  • 4 New york strip steaks, elk 1 cm dik en ongeveer 250 gram

Ingrediënten voor de marinade

  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml droge rode wijn
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 el tomatenpasta
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de saus

  • 1 el ongezouten boter
  • 2 el fijngesneden sjalotjes
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 gr gekruimelde gorgonzola kaas
  • 1 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng goed totdat de tomatenpasta verdwenen is. Leg de steaks in de marinade, bedek en leg het in de koelkast gedurende 2-4 uren.
  2. Bereid de barbecue voor op directe hoge warmte 230-290 °C en zet het Gourmet BBQ System – Sear Grate in het rooster.
  3. Haal de steaks uit de schaal en dep ze droog met papieren doekjes, gooi de marinade weg. Smeer de steaks licht in met olie en kruid ze met zout en peper. Laat de steaks gedurende 15-30 minuten op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de saus. 
  4. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalotjes toe. Kook het geheel gedurende twee minuten totdat de ui zacht wordt en roer regelmatig. Voeg de crème fraîche en de gorgonzola toe en kook totdat de saus begint te sudderen en de kaas gesmolten is. Roer regelmatig. Haal de sauspan van de warmtebron en voeg 1/4 tl peper toe.
  5. Borstel het Gourmet BBQ System – Sear Grate schoon. Gril de steaks op directe hoge warmte gedurende 6-8 minuten voor medium, met de deksel gesloten, keer eenmaal. Haal de steaks van de barbecue en laat ze rusten gedurende 3-5 minuten. Serveer warm met de saus en garneer met bieslook wanneer gewenst.

Eet u smakelijk!

Tip: dit gerecht is uitstekend te bereiden op de Weber Master-Touch houtskoolbarbecue.