Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 150 g gare sperziebonen
  • 3 worteltjes
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 25 g geraspte kaas
  • 30 g boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 4 sneetjes donker brood

Bereiding

  • Pel en snipper de ui.
  • Snij de paprika in reepjes en de worteltjes in plakjes.
  • Verhit de helft van de boter of margarine in een koekenpan en bak de ui met de worteltjes en paprika.
  • Klop de eieren los met melk, zout en peper.
  • Schep er de boontjes en de andere groenten door.
  • Verhit de rest van de boter of margarine in dezelfde koekenpan en giet het ei-groentemengsel erin, strooi er de geraspte kaas over.
  • Bak de omelet zachtjes gaar en bruin in 15-20 minuten.
  • Lekker met donkerbrood of aardappelen