Ingrediënten

  • 2½ kilogram spareribs
  • 4 teentjes knoflook
  • ¼ theelepel peper
  • 1 theelepel verse gemberwortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepel honing
  • 1½ eetlepel 5-kruidenpoeder
  • 4 eetlepels Amerikaanse chilisaus
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 citroen
  • 4 takjes peterselie
  • snufje oregano

Bereiding

Plaats de ribbetjes in een grote braadpan onder koud water. Voeg de citroen, peterselie en oregano toe. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten gedeeltelijk afgedekt koken. Laat ze daarna uitlekken en plaats ze in een ondiepe schaal. Meng in een apparteschaal de overige ingredienten door elkaar en giet dit over de ribbetjes.Laat 1 uur marineren. Plaats de ribbetjes op de barbecue en bak ze tot ze mooi krokant zijn. De overige marinade kunt u onder het bakken over de ribbetjes smeren.

Variatie-tips

U kunt de ribbetjes ook in de grillpan bakken.