Een heerlijk gerecht dat zeer eenvoudig valt te combineren met tal van voorgerechten!

Ingrediënten

  • 750 gram kalfslenderollade
  • 1 ui
  • 0,25 liter room
  • 3 eetlepels vermouth
  • 3 takjes selderij
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • citroensap
  • boter
  • zout
  • pepers
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Maak het vlees droog met keukenpapier.
  2. Verhit in een braadpan met dikke bodem 75 gram boter.
  3. Wacht tot het schuim op de boter voor een groot deel is weggetrokken.
  4. Bak het vlees er rondom snel bruin in.
  5. Voeg de uisnippers er aan toe en laat ze enkele minuten meebakken.
  6. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
  7. Temper de warmtebron, schenk de slagroom (op kamertemperatuur) erbij en voeg de bladselderij toe.
  8. Leg het deksel op de pan en laat de rollade in 35 tot 40 minuten gaar worden.
  9. Keer het vlees enkele malen en bedruip het daarbij met de saus.
  10. Neem de rollade uit de pan en houd hem, verpakt in aluminiumfolie, warm.
  11. Zeef de saus en breng het in een kleine pan opnieuw aan de kook.
  12. Voeg er de droge witte vermouth aan toe en laat er even de kook over komen.
  13. Proef de saus en doe er naar eigen smaak en inzicht wat zout, peper en enkele druppels citroen- of limoensap bij.
  14. Roer er daarna de fijngehakte peterselie en de fijngesneden bieslook door. Verwijder de draad of het touwtje waarmee de rollade werd opgebonden.
  15. Snijd het vlees in het gewenste aantal plakken. Let ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
  16. Schenk 1/3 van de saus over het vlees. Garneer het gerecht eventueel met een toefje tuinkers.
  17. Dien de rest van de saus apart in een sauskom op.

Heerlijk met gebakken aardappels en brocolli, of peultjes met worteltjes.
kalfsrollade