Ingrediënten

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 5 eetlepels klapper
  • theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels pindakaas
  • olie

Bereiding

Doe het gehakt in een schaal. Pers de knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Snipper de ui en voeg deze ook aan het gehakt toe. Voeg het ei, pindakaas, sambal, ketjap, en klapper toe. Kneed het mengels en draai er ongeveer 16 kleine balletjes van. Breng de gehaktballetjes met water aan de kook en laat 5 minuutjes koken. Laat de gehaktballetjes uitlekken en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Voor dat u de gehaktballetjes op de barbecue legt kunt u ze even met olie bestrijken daarna bakt u ze ongeveer 10 minuutjes rondom bruin.

Variatie-tips

U kunt de gehaktballetjes ook in de grill pan bakken.