Ingrediënten

  • 500 kg rundergehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bosje bladpeterselie
  • 1/2 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • Zout

Bereiding

Doe de ui, knoflook, bladpeterselie in een blender en maal het geheel fijn. Doe in een kom het rundergehakt, de mengsel en komijn, paprikapoeder, peper en zout en meng alles met de hand goed door. Vorm er worsjes (of balletjes). Doe in een koekepan wat olie en bak de worstjes goudbruin. De worstjes rijgen aan satéstokjes voor op de barbeque kan ook.

Serveer de worstjes met couscous en een tomatensausje. Of snij een stuk Marokaans of Turks brood doormidden en vul deze eerst met een sla, komkommer, tomaat en leg daarop de worstjes.

Voor kinderen is het ook lekker bij de frites en een frisse salade.

Variatie-tips
Wil je de kefta nog pittiger maken dan (gedroogd) pepertje aan het gehaktmengsel toevoegen.