Ingrediënten

  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 5 dl ijskoude, halfvolle melk
  • 1 eetlepel zachte margarine
  • 150 g diepgevroren aardbeien
  • eventueel koolzuurhoudend mineraalwater
  • poedersuiker

 

Bereiding

  • Doe de bloem in een kom.
  • Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei boven.
  • Roer het ei door de bloem en voeg beetje voor beetje 2½ dl van de melk toe.
  • Verhit intussen de margarine in een grote koekenpan.
  • Doe het beslag over in een spuitflesje (voor poffertjes).
  • Spuit een wirwar van beslag in het hete vet (flesje boven pan goed heen en weer bewegen).
  • Bak goudbruine spinnenwebflensjes.
  • Keer ze halverwege om. Houd de gebakken flensjes warm.
  • Bak dan de volgende.
  • Laat de diepgevroren aardbeien in ca. 15 minuten een beetje ontdooien.
  • Pureer de vruchten in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  • Schenk er langzaam – al draaiend – de rest van de ijskoude melk bij.
  • Blijf net zolang mixen tot de shake schuimig is.
  • Voeg onder het mixen eventueel een beetje mineraalwater toe.
  • Serveer meteen in een hoog glas.
  • Bestrooi de bijzonder gevormde flensjes met poedersuiker en serveer ze bij de milkshake!