burger
Kookboek.nl is in 2000 geboren als kookschrift van de collega’s van ons internetbedrijf, Exxtra Interactive. Wekelijks werd er in ons pand in de binnenstad van Enschede gekookt en gegeten, waarbij de heerlijke familierecepten in een kookschrift opgeschreven werden. Maarja, een internetbureau met een ouderwets kookschriftje. Het was dus tijd voor een website!

Wat ooit als een leuke hobby begon, is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen. Eigenlijk wordt het elke dag leuker om met de website, de kookboeken en de recepten bezig te zijn. De mailtjes van kookliefhebbers die hebben genoten van een lekkere maaltijd door één van onze recepten of kookboeken, zorgen elke keer weer voor een glimlach op ons gezicht. En het is ook niet vervelend om een paar honderd kookboeken in de kast te hebben staan en een keuken en eettafel waar we zelf gezellig met de collega’s kunnen kokkerellen.

Recepten van collega’s, kookgekken en foodbedrijven!

De eerste tijd was Kookboek.nl gewoon een verzameling van onze eigen recepten. Dat begon steeds meer uit de hand te lopen, met nieuwe recepten van trouwe volgers van de website en zelfs bedrijven en organisaties die hun recepten graag bij ons wilden plaatsen. Later zijn we ook begonnen met het schrijven over onze favoriete kookboeken. Door de grote hoeveelheid informatie op de website kwamen er steeds meer mensen terecht op onze website.