Ingrediënten

  • 200 g gedroogde pruimen
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Mespunt zout
  • 85 g boter of margarine
  • 150 g suiker
  • 2 eieren

 

Bereiding

  • Laat de pruimen ½ uur wellen in lauw water.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven een kom.
  • Klop met een mixer boter of margarine en de suiker tot het mengsel roomwit van kleur is.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe.
  • Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het vorige helemaal opgenomen is.
  • Laat de pruimen uitlekken en pureer ze met een staafmixer of roer ze door een zeef.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en de pruimen voorzichtig door het beslag en doe het over in de ingevette cakevorm.
  • Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 75 minuten gaar.