Ingrediënten

  • 6 ansjovisfilets
  • 1 klein rood peper (zaadjes weghalen en in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 400 gram tomaten (uit blik)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 100 gram zwarte olijven (ontpit en in stukjes)
  • 1 el kappertjes
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding

  • Fruit de ui, knoflook en stukjes peper op laag vuur een paar minuten.
  • Als de ui glazig is, voeg de ansjovis erbij en roer alles goed door.
  • De tomaten, oregano, olijven en kappertjes erbij en alles aan de kook brengen.
  • Vuur lager zetten en het geheel goed doorkoken.
  • Eventueel zout en peper toevoegen.
  • Serveer de saus met spaghetti