Ingrediënten

  • 300 g rode bieten gekookt
  • 1 harde appelen (Jonagold, Elstar)
  • 1 klontje boter of margarine
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel geraspte mierikswortel (vers of uit potje)
  • Zout
  • Peper
  • Fijngeknipte bieslook

Bereiding

  • Pel de rode bieten en snij ze in blokjes.
  • Verwijder het klokhuis en snij de appel in parten.
  • Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de boter of margarine toe en voeg de bietjes en appel toe.
  • Roerbak 4-5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de honing toe en laat deze karameliseren.
  • Voeg het citroensap, de mierikswortel, zout en peper toe, schep om en laat alles goed warm worden.
  • Bestrooi voor het serveren met bieslook.
  • Lekker bij lamsvlees en gekookte aardappelen.