Ingrediënten

  • 200 g pasta (penne)
  • 2 mooie grote cantharellen (of 6 kleintjes)
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 rode paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepels fijngehakte rode peper
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 pakjes verse roomkaas met kruiden (à 150 g)
  • 2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • Extra nodig: champignonborsteltje

 

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Veeg intussen de cantharellen en oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijstjes.
  • Snij de paprika in reepjes.
  • Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele cantharellen rondom mooi bruin.
  • Laat het vocht verdampen.
  • Doe de cantharellen over op een bord.
  • Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig.
  • Bak de paprika ca. 2 minuten zachtjes mee.
  • Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten.
  • Schep er dan het groentemengsel door.
  • Schep de pasta in 2 diepe borden.
  • Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken cantharellen op.
  • Garneer met een takje basilicum.