Een snel maar vooral heerlijk gerecht, perfect voor het barbecueseizoen!

Directe gemiddelde Warmte 175 – 230 °C Grilltijd: 4-6 minuten

Ingrediënten voor de Aioli

  • 250 ml mayonaise
  • 3 el verse citroensap
  • 1,5 el fijngehakte verse koriander
  • 5 fijngehakte grote knoflooktenen
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de spiesen

  • 500 gr rosbief, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 3 courgettes, in plakken van
  • 1 cm 2 el olijfolie
  • 1,5 tl grof zeezout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de aioli in een kom en meng alles goed. Zet daarna in de koelkast (de aioli mag één dag voor gebruik gemaakt worden).
  2. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C).
  3. Doe alle ingrediënten voor de spiesen in een kom en meng alles goed. Rijg het vlees en de plakken courgette op aparte spiesen. Zorg ervoor dat de spies door de schil van de courgette gaat, zodat de courgette het grillrooster goed kan raken.
  4. Borstel het grillrooster schoon en gril de vleesspiesen op directe gemiddelde warmte gedurende 4-6 minuten met de deksel gesloten totdat ze gaar zijn. Keer de spiesen één of tweemaal.
  5. Gril de courgettespiesen tegelijkertijd op directe gemiddelde warmte gedurende 4-6 minuten totdat ze gaar zijn. Keer de spiesen één of tweemaal.
  6. Haal de spiesen van de Weber barbecue en laat rusten gedurende 3-5 minuten. Serveer warm met de aioli.

Tip: dit gerecht is uitstekend te bereiden op de Weber Master-Touch houtskoolbarbecue.

Eet u smakelijk!