Wie kent hem niet. De salade niçoise is een combinatie van vis en groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en velen claimen dat hun versie de enige echte salade niçoise is. Hier onze versie 

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla
  • 2 tomaten
  • 150 gram gare afgekoelde sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1/2 groene paprika
  • 1 koude gekookte aardappel
  • 100 gram tonijn uit blik
  • 6 gevulde olijven
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes.
  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in partjes.
  3. Pel en snipper de ui. Snij de ui in dunne ringen.
  4. Snij de paprika in dunne reepjes.
  5. Snij de aardappel in blokjes.
  6. Laat de tonijn in een zeef uitlekken.
  7. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout.
  8. Rangschik alle ingrediënten op de sla en sprenkel de dressing over de salade.

Een handomdraai deze heerlijke Franse klassieker op tafel!
salde