Ingredienten

    • ½ kleine spitskool (circa 400 gram)
    • 1/2 rode peper
    • 4 bolletjes stemgember
    • 75 gram mager varkensgehakt (of rundergehakt)
    • 60 gram geraspte belegen kaas
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 2 kleine eieren
    • Zout
    • Peper
    • Bloem
    • Circa 8 eetlepels paneermeel
    • 150-200 gram (zilvervlies)rijst
    • 1-2 dl pindasaus (kant en klaar)
    • 20 gram boter of margarine
    • Olie om te frituren

Bereiding
•    Was en snij de spitskool in kleine reepjes.
•    Maak het pepertje schoon en snij het (met de zaadjes) fijn.
•    Snij de gember fijn.
•    Doe 150 gram spitskool in een kom en meng peper, gember, gehakt, kaas, uitgeperste knoflook, sojasaus en 1 ei erdoor.
•    Breng op smaak met zout en peper.
•    Kneed alles door elkaar tot een goed samenhangende massa; voeg zonodig wat bloem toe als het mengsel niet stevig genoeg is.
•    Vorm circa 8 kroketjes van het koolmengsel en zet ze afgedekt circa 1 uur in de koelkast.
•    Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
•    Bereid de pindasaus.
•    Smoor de overgebleven spitskool zachtjes gaar in de boter of margarine.
•    Verhit de frituurolie tot circa 170 graden C.
•    Klop het andere ei los.
•    Wentel de kroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
•    Druk het paneerlaagje goed aan.
•    Frituur de kroketjes in gedeelten in circa 3 minuten gaar en goudbruin.
•    Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
•    Serveer heet.
•    Lekker met pindasaus, rijst en de gesmoorde kool.

food-dinner-tomatoes-croquettes