Ingrediënten

  • 450 gram mosselen
  • 450 gram tagliatelle
  • olijfolie
  • 1,5 teen knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • boter
  • bladpeterselie 2 volle handen
  • zout
  • peper
  • groene pesto

 

Bereiding

  • Maak de levende mosselen goed schoon.
  • Hak de knoflook in plakken.
  • Verwarm een diepe pan met dikke bodem goed heet voor.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in de hete pan.
  • Doe de mosselen en de knoflook ook in de pan.
  • Plaats direct een deksel op de pan en draai de pan hevig rond ongeveer 20 seconden lang.
  • Doe dan de witte wijn bij in de pan maar pas op voor de hete sputters!
  • Plaats de dekstel terug op de pan en laat het geheel 2 minuten koken op een hoog voor.
  • De mosselen die niet zijn opengegaan moet u weggooien.
  • Bij de rest van de mosselen doet u een klontje boter en de peterselie.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Kook de tagliatelle met zout beetgaar (al dente).
  • Haal voorzichtig de mosselen en pasta door elkaar.
  • Voeg eventueel zout en peper na smaak toe
  • Het lijkt raar maar gooi over het gerecht een goede lepel groene pesto en eet smakelijk!

 

Variatie-tips

Heb je eters die niet van mosselen houden, een goede tagliatelle met alleen groene pesto is ook heerlijk.