• 1 komkommer
  • 1 eetlepel zout
  • 150 g magere kwark
  • ¾ dl garderoom
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden dille
  • Peper
  • Zout

 

Bereiding

  • Schil de komkommer met een dunschiller.
  • Rasp de komkommer grof en meng er een eetlepel zout door.
  • Schep de geraspte komkommer in een zeef en hang deze boven een kom.
  • Dek de zeef af met plastic folie en leg er een zwaar gewicht op.
  • Zet de komkommer 30 minuten koel weg.
  • Het zout onttrekt vocht aan de komkommer.
  • Maak intussen de saus. In een kom de garderoom stijfkloppen en vermengen met de kwark.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven de saus.
  • Voeg citroensap, olijfolie en dille toe.
  • Spoel de geraspte komkommer af onder de kraan en laat de groente goed uitlekken.
  • Meng de komkommer door de saus.
  • Maak de tzatziki op smaak met zou en peper.
  • Serveer met knapperige rauwe groenten en eventueel stokbrood.