Ingrediënten

  • 8 dunne lente-uitjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 40 gram rijstnoedels
  • 75 gram gerookte kipfilet
  • 8 takjes verse koriander
  • 1/5 rode peper
  • ½ -1 eetlepel bruine suiker
  • ½ limoen

 

Bereiding

  • Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter.
  • Breng 7 dl water met het bouillontablet aan de kook.
  • Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minuten beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Kook de rijstnoedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in de bouillon gaar.
  • Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel ze over twee ruime soepkommen.
  • Snij intussen de rest van de lente-ui in dunne ringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
  • Verwijder pitjes uit de peper en snij de peper in dunne ringetjes.
  • Voeg koriander en peperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap van de limoen.
  • Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels.
  • Schenk er de geurige bouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.