Ingrediënten

  • 4 visfiletjes (kabeljauw, wijting of schelvisfilet)
  • citroensap
  • 100 g mager rookspek
  • 1 ui
  • 500 g champignons
  • boter
  • tijm
  • zout
  • peper
  • 1 sinaasappel
  • Voor de kerriesaus:
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 dl yoghurt
  • 1 eierdooier

 

Bereiding

Eerst visfilets inwrijven met citroensap en wegleggen. Het rookspek in kleine dobbelsteentjes snijden. De ui snipperen. Champignons in plakjes snijden. In een koekenpan de spekjes uitbakken. De ui fruiten. En de champignons meebakken. Tot slot tijm over het mengsel strooien

Beboter een ovenschaal. Helft van de spek, ui en champignons er in doen. Leg de visfilet er op. Peper en zout erover strooien en plakjes sinaasappel boven op doen. De andere helft van de spek, ui en champignons erover.

Saus maken van: yoghurt, eidooier en kerrie. Giet de saus over alle ingrediënten in de schaal. Schaal afdekken met aluminiumfolie en 45 min. in een warme oven op 200 graden. Na 30 min. folie eraf halen en verder laten garen. Garneer met een beetje peterselie.

Heerlijk met witte rijst en een frisse witlofsalade met ananas en appel.