Kookboek.nl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit is Donna Hay

Donna Hay werd geboren op 28 januari 1971. Al  op 8-jarige leeftijd raakte Donna Hay geïnspireerd door de keuken en begon te experimenteren met koken in het huis van haar ouders in Sydney, Australië.
Haar carrière als foodstylist begon op haar 19e.
Op haar 25e was ze food editor van het tijdschrift Marie Claire en al snel werd ze food editor van de Marie Claire Lifestyle, verantwoordelijk voor een hele reeks aan bestsellers.

Donna Hay’s unieke kookstijl

Wat Donna Hay’s kookstijl onderscheidt van die van anderen, is haar nadruk op verse, seizoensgebonden ingrediënten en eenvoudige kooktechnieken die de natuurlijke smaken van voedsel benadrukken. Haar recepten zijn vaak minimalistisch van aard, maar tegelijkertijd vol van smaak en visueel aantrekkelijk dankzij haar aandacht voor detail en creatieve presentatie.
Donna Hay heeft talloze bestseller kookboeken geschreven, waarin ze haar passie voor koken deelt en lezers inspireert om thuis heerlijke gerechten te bereiden. Haar recepten zijn toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren koks, en variëren van eenvoudige gerechten voor doordeweekse maaltijden tot meer verfijnde creaties voor speciale gelegenheden. Donna’s benadering motiveert om de gerechten zelf thuis te bereiden vanwege de niet al te ingewikkelde technieken.

Naast haar werk als auteur en chef-kok is Donna Hay ook een bekende foodstylist, en haar werk heeft talloze kookboeken, tijdschriften en advertenties gesierd. Haar minimalistische en eigentijdse benadering van foodstyling heeft haar wereldwijd erkenning opgeleverd en haar invloed heeft vele aspirant-koks en food liefhebbers geïnspireerd.

Wereldwijde bekendheid

Donna’s manier van schrijven heeft haar inmiddels 28 award-winnende kookboeken opgeleverd. Ze heeft wereldwijd al meer dan 8 miljoen kookboeken verkocht waaronder de kookboeken die inmiddels in 10 talen zijn vertaald.
Donna was ook een van de “Magnificant Seven” kookboeken-schrijvers op de Internationale Gourmand Awards in januari 2007.
In 2011 had Donna haar eerste TV serie -fast, fresh, simple- in Australie.
De serie werd uiteindelijk wereldwijd in 17 landen uitgezonden, later opgevolgd door Basics to Brilliance en Basics to Brilliance Kids.
In 2012 ontving Donna een ASTRA Award voor beste nieuwe vrouwelijke persoonlijkheid.